Sara Camilo

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik bezig met dieren. Over de jaren heen is mijn passie voor dieren omgeslagen in een droom om een Educatief Centrum te realiseren waar de laatste kennis opgedaan kan worden als het aankomt op dierenwelzijn. Een plek wat onafhankelijk is en zich niet laat beïnvloeden door externe factoren, maar waar consumenten altijd eerlijk advies op maat kunnen krijgen. 

Dit is De Paradijshoeve geworden. 

Deze droom is al een aantal jaren in ontwikkeling en we zijn nog lang niet klaar (waarschijnlijk zullen we dat ook nooit zijn). 

Life Coaching:

Van oorsprong heb ik Pedagogiek gestudeerd en heb dan ook 23 jaar in de GGZ sector gewerkt, zowel met jongeren als met volwassenen. Het coachen van mensen in hun dagelijkse leven en opzoek gaan naar 'je eigen kracht' is een proces waar ik hart voor heb en mij vereerd voel wanneer mensen mij vertrouwen om deel te mogen nemen aan die reis. 

De dieren op De Paradijshoeve assisteren mij vaak tijdens de coaching sessies in het creëren van een ontspannen en veilige omgeving zodat jij makkelijker tot de kern van jou waarheid komt. 

Wil je een coaching sessie boeken of meer informatie, neem dan contact met ons op voor het maken van een kennismakingsgesprek.

Kynologisch Instructeur

In 2009 ben ik begonnen aan de opleiding Kynologisch Instructeur aan het Aeres College (toen nog Groenhorst College) in Barneveld. En in 2015 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik mijn eigen hondenschool gestart Quiebus Hondenschool Almere. In 2020 was het plan om in Nieuw-Schoonebeek ook een hondenschool te starten, Covid-19 bracht de nodige vertraging. De voorbereidingen gaan nu gestaag door, lezingen en privélessen kunnen al worden geboekt, in begin 2022 starten dan ook de groepslessen.  

Grondwerk Paarden

Paardrijden is een van mijn grote passies, en dan met name buitenrijden. Buitenrijden vereist een grote samenwerking met je paard, deze samenwerking start naast je paard. Begrijpen hoe je paard is, wat vindt hij spannend? wat wil hij tegen je zeggen? wat begrijpt hij niet? Deze samenwerking start op de grond.

In 2018 heb ik bij E-quin.com het eerste jaar Instructeur Paard & Gedrag doorlopen, wederom bracht Covid-19 een halt aan het vervolg ervan. Wat het wel heeft gebracht is tijd, tijd om alles wat ik heb geleerd te oefenen, oefenen en nog eens te oefenen. 

En van al dat oefenen en mijn eigen ervaring samen is dan ook een mooi programma uitgerold; Basis Grondwerk.